Бареков: Борисов беше и си остана слуга на олигархията

През лятото на 2009 година Борисов ме помоли да приема някакъв инженер, който бил препоръчан от Прокопиев за експерт на ГЕРБ. Молбата беше: виж го дали става за нещо и, ако става, ми кажи, че нямам голямо доверие на тези измамници. Бях забравил за срещата, когато охраната на БТВ ме подсети, че някакъв човек на име Росен ме чакал отвън близо два часа за среща. Имаше много народ винаги, често и луди, които чакаха с мъките си пред вратите на телевизията в НДК. Бях забравил. Оказа се човекът на Бойко.

Ни най-малко подтиснат, че го оставих да чака толкова време, разбира се, без да искам. Представи се като Росен и каза, че много иска да помага на „генерала“ и неговата партия. Знаел колко е важно да се види с мен и колко „господин Борисов“ ценял мнението ми. Не ми направи впечатление на много зает и много богат и успял човек. Игра? Едва ли.

Запомних притворната усмивка и желанието да се хареса и успее на всяка цена. Подмазвач. От опасните. Момче, готово на всичко и решено да успее на всяка цена. Пълен с комплекси, които обстоятелствата биха натиснали като червено копче в асансьор (което по принцип не се натиска никога!). Отпратих го набързо след кратък учтив диалог. С досада – като нахална, но безопасна муха. Жалка работа.
Как е момчето, пита ме после Борисов. Явно онзи веднага му беше докладвал по телефона. Поредният боклук на Прокопиев, отвърнах. За нищо не става, ама нали такива ти трябват. Ще залъже аудиторията, твоят човек е, ще те слуша и изпълнява, но много ще краде. Идеален е, значи, отговори ми Бойко. Що не го вземеш да ти гостува в блока (сутрешния блок на БТВ)?
В 8 щеше да убие рейтинга, но по това време Борисов беше сам в партията с онова дърво Цветанов. Пък и ГЕРБ беше на път да управлява, поне да видят хората кой ще пише програмата. Отделих на „Росен“ пет минути малко преди 9 в края на политическите теми, за да не утрепе рейтинга. Останалото от възхода на президента Плевнелиев е срамна история, за която имам какво да разкажа по-нататък.
А на всички, които обвиняват мен, че сенките на Василев и злощастната КТБ стоели зад възхода ми, ще припомня, че една друга банка стоеше зад възхода на Борисов и ГЕРБ. Скоро след влизането ми в политиката тази банка беше напълно унищожена и разграбена.
СИБАНК буквално бе прехвърлена за една нощ през 2001 година от човека на Иван Костов Славчо Христов на жената на Борисов по това време Цветелина Бориславова. Това буквално спаси банката на Костов от брутална атака тип „КТБ“. Много тъмна и скандална сделка с банката (касичката) на властта, за която лично съм подал сигнал в прокуратурата. Именно олигарсите Цветелина Бориславова, Валентин Златев и Иво Прокопиев създадоха проекта Борисов. А последният му беше сив кардинал и основен кадровик на първото правителство. Борисов излъга избирателите си, защото беше и си остана слуга на олигархията в различните й разновидности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).