Бареков изригна: ЦИК отхвърли регистрацията на „Презареди БГ“, а допусна миропомазаният Христо Иванов

Остра реакция на лидера на „Презареди БГ“ последва след като вчера Централната избирателна комисия не допусна формацията до участие в предсрочните парламентарни избори на 26-и март.

Членовете на Комисията заседаваха над 3 часа. Причината беше, че  партията на евродепутата се регистрира като „България без цензура“, но заявява, че в бюлетината иска да бъде изписано името „Презареди БГ“. Към пълния и изряден пакет с документи екипът на Бареков е приложил е протокол от решение на СГС, в което се казва, че формацията сменя името си. 7-дневният срок обаче за обжалване изтича днес, 9-и февруари. Според членовете на ЦИК, основно от квотата на ГЕРБ, РБ и ДПС, протоколът няма юридическа сила и допускайки подобна регистрация „ще бъда вкарани в заблуждение избирателите“.

Припомняме, че над 200 000 души гласуваха интернет за смяна на името на „България без цензура“, а над 80% от посочиха „Презареди България“.

На гласуване името беше подложено и на Третия национален конгрес на партията, който се проведе на 7-и януари. В зала 6 на НДК членове и симпатизанти също избраха „Презареди БГ“ с пълно мнозинство.

Въпреки липсата на законови пречки и изрядните документи, приети при входирането им без забележка, „надпартийният“ орган не допусна формацията на Бареков до изборите. Самият лидер на излизане от ЦИК заяви пред журналисти, че ГЕРБ няма да го допусне до голямата битка, часове по-късно това вече беше факт.

Ето и коментара на лидера на „Презареди България“ веднага след края на заседанието: 

Току-що, след 3 часа дебати, ЦИК, с гласовете основно на ГЕРБ, РБ и ДПС отхвърли регистрацията на „Презареди България“ за парламентарните избори! За сметка на нас миропомазаният Христо Иванов и неговата коалицийка бяха пуснати за 5 минути! Кой сега е плод на Задкулисието и кой е негова жертва???? Комплотът на мафията и съда от 2 февруари успя! Червенобузките извадиха мен и „Презареди БГ“ от изборите… поне засега. Битката ще продължи още утре във ВАС!

ЦИК е политически и ПАРТИЕН орган, който наруши собствения си закон. Прие ни документите без писмени препоръки и после сам се оспори.

Абсурдното е, че дори мислеха, въпреки волята ни, да ни сложат име, което вече българският съд е сменил (официално от утре, 50 дни преди изборите).

Според драгите „надпартийни“ членове на ЦИК името „Презареди България“ не отразявало волята на нашите симпатизанти, 200 000 от които гласуваха за него, включително и всички членове и симпатизанти, присъстващи на Третия конгрес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).