Бареков: Коалиция ВМРО-БСП изглежза плашеща

В поредни интервюта на моите приятели Кирил Добрев и Калоян Паргов се лансира версията как БСП ще управлява с ВМРО поради идейна и програмна съвместимост.

Това е част от написаното от евро депутатът Николай Бареков, в личният му Фейсбук профил във връзка с потенциална коалициа между БСП и ВМРО.

Ето какво още написа той по темата.

*публикуваме без редакторска намеса

В поредни интервюта на моите приятели Кирил Добрев и Калоян Паргов се лансира версията как БСП ще управлява с ВМРО поради идейна и програмна съвместимост. Чисто математически двете партии имат нулев шанс да съберат в скоро време 121 депутати, за да управляват заедно. Но защо социалистите си затварят очите за двете ремаркета с дебелите войводи – Атака и НФСБ? Как мистър Станишев ще обясни на колегите си от ПЕС коалирането си с господин Волен Сидеров? Кое друго освен любовта към Путин прави общото между социалисти, полу -комунисти и крайни националисти?
Това обаче са лесните въпроси. Има и по-трудни. Къде е програмата на ВМРО? Кога са я намерили и прочели Добрев и Паргов? Какво са чели, след като такава написана програма няма. Последната програма с участието на ВМРО съм я писал лично аз през 2014 година, когато ги мъкнех като торба цимент на гърба си в коалицията за евроизборите. Оттогава Каракачанов повтаря моите тези за казармата, образователния ценз и пенсиите, а Джамбазки, както винаги облайва от заран до късна доба циганите и бежанците по студията и фейсбуците. Дали пък турската пробита златна ограда не сближи патриотите със социалистите?
За идейните близости между БСП и ВМРО знаем само, че обичат революциите и практикуват често насилието като метод за превземането на властта, както в партията, така и на улицата. Толкоз. За жалост поръчковата социология надува балони, а една лъжа става истина, ако е повторена хиляда пъти. ВМРО няма програма, но всички са я чели и я харесват.
За кадровия потенциал, които не съществува при така наречените патриоти, даже не ми се говори. Перспективата при подобна коалиция на старите идейни врагове изглежда плашеща на фона на тяхната кадрова и програмна безпътица. Подобна „историческа“ коалиция ще има задкулисен център, дирижиран от ДС, заради общия произход на корпулентния воевода агент Иван и червените генерали тип Бриго Аспарухов. Там е заровено кучето на червено-черни раета с кафявата опашка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).