Бареков: Конспирацията на мафията е напът да се провали

Върховният административен съд на Република България – Четвърто отделение отмени решение на Централната избирателна комисия от 09 февруари и връща преписката за ново произнасяне при спазване задължителните указания на съда при тълкуването и прилагането на закона, съобщиха от ВАС.

Делото е по жалба на „Движение Презареди България” представлявана от председателя й Николай Бареков срещу решението на Комисията, с което беше отказана регистрацията на формацията за участие в предсрочните парламентарни избори.

Съдът задължава ЦИК да се съобрази с волята на партията като вземе предвид актуалното съдебно състояние и вече новото влязло в сила наименование, а именно „Движение Презареди България”. Най-сетне конспирацията на мафията ще се провали – да лиши единствената партия, обявила се срещу статуквото, от право на участие в изборите, обяви председателят на „Презареди БГ” минути след като ВАС оповести решението си.

Ето какво още каза той: „Най-сетне конспирацията на мафията ще се провали – да лиши единствената партия, обявила се срещу статуквото, от право на участие в изборите, обяви председателят на „Презареди БГ” минути след като ВАС оповести решението си. Ето какво още каза той:

Приятели, циркът с регистрацията на нашата партия е на път да свърши днес. ВАС е задължил ЦИК да ни регистрира, като спази волята ни за името на партията, което е съдебно регистрирано – „Движение Презареди България“. Ако ЦИК се отърси от партийните си пристрастия, най-сетне конспирацията на мафията ще се провали – да лиши единствената партия, обявила се срещу статуквото, от право на участие в изборите. Общо взето това са видимите лица на задкулисието в България…

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).