Бареков накара ЕП да почете жертвите на комунизма

Днес при откриването на пленарната сесия в Европейския парламен поисках извънредно думата и председателят на ЕП Таяни ми я даде.
Това е част от написаното от Николй Бареков в личният му Фейсбук профил по повод  денят в който почитаме жертвите на комунизма.
Ето какво още публикува той!

*публикуваме без редакторска намеса

Днес при откриването на пленарната сесия в Европейския парламен поисках извънредно думата и председателят на ЕП Таяни ми я даде. Информирах председате

ля и целия парламент – зала, пълна с всички 751 депутати, че днес в България почитаме Деня на жертвите на комунистическия терор.

Заявих, че милиони българи и техните семейства, включително и моето, са жертви на терора и бих искал да почетем всички загинали и пострадали от комунизма със свеждане на глави.
Изрично отбелязах факта, че с моето изказване не искам да накърнявам чувствата на колегите в лявата част на залата на ЕП.
Моят апел срещна аплодисментите на огромна част от колегите в залата, включително и на колегите от ЕНП и АЛДЕ.

Направих това не във фейсбук, не пред българските медии, а в сърцето на Европа. Цяла Европа в лицето на нейните депутати сведе глава пред невинните жертви. Бог да прости тях, но не и техните палачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).