Бареков: Прокуратурата най-после свали чадъра над Прокопиев и го обвини за кражбата на 100 милиона от продажбата на акциите на ЕВН

Прокуратурата най-после свали чадъра над Прокопиев и го обвини за кражбата на 100 милиона от продажбата на акциите на ЕВН. Тук възникват два въпроса.
Не са ли всъщност Трайчо, Симеон Дянков и Прокопиев ОПГ? Щом са организирана престъпна група, съденето и присъдите отиват в друго измерение. Нали според прокуратурата последният е нареждал на финансовия министър как да реди далаверата през борсата.

А кой друг би могъл да бъде главата на ОПГ-то освен самият премиер Борисов? Само преди месец-два тъкмо Борисов направи в ефир самопризнание пред любимците си Цолова и Виктор, че именно обвиняемият Прокопиев е подредил екипа му с икономическите министри – въпросните други обвиняеми, съответно министри на икономиката и финансите с ранг вицепремиер. Това става през първия му мандат, откогато датира престъплението – 2011 г.

Дали Прокопиев е действал на своя глава, ръководейки мащабната далавера, или заповедите към министрите са давани от самия Борисов 1, който, знаем чудесно, обича лично да командва държавата? Ако Дянков се разприказва как и от #КОЙ е получавал заповедите, много скоро обвинение ще има и за бившия премиер.
Другото съждение, че бизнесменът Прокопиев като един кардинал Ришельо с розови бузки и сива мантия е командвал министрите и далаверата зад гърба на Краля – Слънце звучи като художествена измислица от романите на Александър Дюма. Ако не обвинят Борисов, сагата с акциите на ЕВН ще бъде сапунка за наивни домакини.
Както и да е, вицът на деня е, че за първи път имаме партия, в която всички членове и спонсори са обвиняеми за корупция и финансови измами. „Дай България“ може да се прекръсти на „Да ОПГ – организирана престъпна група“. И спонсорите Прокопиев и Огнян Донев, и редовите борци срещу корупцията като Трайчо Трайков са обвиняеми за корупция и финансови престъпления и злоупотреба с власт.

Ето и една полезна гледна точка: Преди години бях обвинен, че съм „популист“ от вестника на Прокопиев „Капитал“, защото исках по един таблет за всеки ученик. Питаха ме откъде ще взема парите. Всички таблети за българските деца щяха да струват общо 100 милиона лева. Точно колкото са откраднали Прокопиев и съучастниците му от далаверата с акциите на държавата. Това е цената на корупцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).