Бареков сезира Цацаров за признанията на Марешки

Евродепутатът Николай Бареков ще сезира Главния прокурор по повод самопризнанята на Марешки за участие в корупция. Това съобщи самият той във Фейсбук.

BNews припомня, че Марешки призна за участието си в корупционни сделки по-рано днес.

Ето и целия коментар на Бареков:

Подкрепям изцяло журналистката Веселина Томова и заявявам, че в качеството си на евродепутат ще сезирам лично Главния прокурор Сотир Цацаров по повод самопризнанието за участие в корупционни сделки на водещия представител на олигархията в политиката и кандидат-премиер, по съвместителство палячо и патерица на Бойко Борисов – Веселин Марешки. По-нагъл, по-безпардонен и по-безпринципен публичен акт на демонстрация на корупционно поведение досега не е имало. Падението на политическата тиня в България стигна дъното. Мутренските способи, които уронват устоите на държавата, вече се манифестират нагло в сутрешните блокове на големите телевизии под безучастния или съучастнически поглед на пипалата на олигарсите, които временно се наричат тв водещи.
Наказателен кодекс:
Чл. 304. (Изм. и доп. – ДВ, бр. 7 от 1999 г., изм., бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.
(3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице.
Чл. 304а. (Нов – ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм., бр. 92 от 2002 г.) Който предложи, обещае или даде подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, включително съдия, съдебен заседател, прокурор или следовател, се наказва с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).