Бареков: ЦИК превърна изборите в ЦИРК

Евродепутатът и лидер на Движение „Презареди България“, което се отказа да участва в предсрочните парламентарни избори на 26 март, заради опорочената политика у нас, коментира в профила си във „Фейсбук“ изтегления при жребия за номерата на партиите и коалициите, номер за участие на „Презареди БГ“. По думите му „от правна некомпетентност, дали от желание да превърне изборите във фарс по нечия поръчка, ЦИК абсолютно неправомерно ни сложи с номер 15 в бюлетината, при положение, че ние нямаме нито един регистриран кандидат за народен представител.“

Какво друго сподели Бареков, вижте, публикуваме текста на поста му без редакторска намеса:

„Партийният ЦИК превръща изборите в ЦИРК. След като този поръчков орган направи всичко възможно да осуети участието на изборите на Движение Презареди България сега насила изтегли номер за бюлетината, след като ние доброволно се отказахме да участваме в този нагласен мач.

Дали от правна некомпетентност, дали от желание да превърне изборите във фарс по нечия поръчка, ЦИК абсолютно неправомерно ни сложи с номер 15 в бюлетината, при положение, че ние нямаме нито един регистриран кандидат за народен представител.

Държавата е в тотален разпад, след като дори този орган няма електронна комуникация с подчинените си РИК, откъдето автоматично би трябвало да постъпи информация, че Движение Презареди Бг не е регистрирало нито една кандидатска листа. За кого ще гласуват нашите поддръжници с номер 15? Само за нашата антикорупционна прогарама ли? Или за виртуалния образ на политика Николай Бареков, когото политическата класа и олигархията унищожиха?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).