Бареков: 200% съм сигурен, че Презареди БГ ще участва на изборите

200% съм сигурен, че Презареди БГ ще участва на изборите. Това заяви Николай Бареков в телефонно интервю за ТВ БАЦ. Независимо от капана, който управляваният от мафията СГС заложи на Презареди БГ, като отложи решението си за последния възможен момент, формацията е подала жалба във ВАС и се надява в тридневен срок справедливостта да бъде възстановена, тъй като всички документи са юридически изрядни.

Остава обаче проблемът с корумпираността на съдебната система и спешната нужда от реформа. Общественото внимание е насочено към Прокуратурата, но това е грешка, смята Бареков. Съдът има по-голяма нужда от реформа, тъй като именно той е институцията, с която се сблъскват обикновените граждани, за разлика от Прокуратурата, която е за престъпниците. Случаят с регистрацията на Презареди БГ за пореден път доказа корумпираността на съда и мафиотските структури, които стоят зад него.

По отношение на изборите, Бареков каза, че предизборната кампания е един огромен популизъм и фарс. ГЕРБ и БСП се опитват да се представят като алтернатива една на друга, а истината е, че и едните, и другите загробиха България. В допълнение идва и безпринципността на Патриотите, които се канят да са патерица на този, който управлява.

Дясното пространство се разпада, а десните са се разроили. Срам ме е от поведението на „десните“, на хора като Радан Кънев и Христо Иванов, който си позволи да излъже, че има 20 хил подписа, добави Бареков. Поради тази причина  той е поискал от медиите да не обявяват неговата партия като дясна. Като цяло, дясното пространство се разпада, заключи той.
Припомняме, че от Софийски градски съд, след като изтече 7-дневният срок на обжалване, отказаха да дадат на формацията влязлото в сила решение, че „България без цензура“ е официално преименувана на „Презареди България“, като по този начин се опитаха да отстрани служебно Презареди БГ от изборите под натиска на мафията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).