„Презареди България“ е за създаването на голям патриотичен, радикален и антикорупционен блок

Националното ръководство на „Презареди България“ след анализ реши да предложи на своите членове електронно гласуване в сайта на партията (www.prezaredibg.com) и два варианта за явяване на изборите на 26 март, информира „24 часа“. Първият вариант включва самостоятелно участие на наследника на ББЦ с лидер Николай Бареков като единствена антикорупционна алтернатива на статуквото. Този вариант обаче зависи от датата 2 февруари, на която ще заседава Софийски градски съд, за да разреши пререгистрацията на ББЦ в новата партия „Презареди България“. Вторият вариант включва подаване на ръка за обща коалиция със сходни партии, предимно от дясно и ляво в центъра, които нямат пряка връзка с мафията и олигархията и не са патерици на ГЕРБ.

Като противник на статуквото „Презареди България“ ще подаде ръка на формации като новия проект на Радан Кънев „Нова република“ (ДСБ) и на АБВ с новия лидер с аргумента, че и двете партии напуснаха управлението на Бойко Борисов. Други предпочитани формации на ръководството на Презареди България са „Гергьовден”, „Българска пролет”, някои патриотични формации, включително Атака, Глас народен, Партия на българските жени.

Основните цели на новия блок ще трябва да бъдат борба със статуквото, съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Патриотичното, радикалното, социалното и антикорупционното са най-предпочитаните послания за новата формация.

Бареков предлага на публично обсъждане документа, наречен Малка харта, който гарантира смяна на системата и подкрепа за малкия бизнес, образованите и младите хора. В коментар за в. „24 часа“ Бареков заяви: „Който е за мажоритарни избори, въвеждане на мандатност до два мандата за всички публични длъжности и правото на народа да отзовава депутати, да се счита поканен от нас на разговор за създаване на новия антисистемен блок.“

На цялата парламентарната група на БДЦ, която подмени вота на избирателите на ББЦ, ръководството на „Презареди България” дава категорична оценка слаб (2). Според лидера Бареков петнайсетте депутати, които влязоха с името му в миналия парламент, не са изпълнили нито едно от обещанията, поети пред неговите избиратели. Няма внесен законопроект за безплатни лекарства за майките и децата. Няма внесено предложение за безплатни таблети на българските деца, няма предложение за образователен ценз за майките и за гласоподавателите. Не беше въведена трудовата повинност за слабо образованите и за неграмотните представители на малцинствата. Нямаше операция Чисти ръце. Тези депутати съдействаха на ГЕРБ за унищожаването на малкия бизнес.

„Без изключение „нашите“ депупати се превърнаха в слуги на ГЕРБ и извършиха престъпление, гласувайки 16 млрд. дълг, без да им мигне окото“, заяви Бареков. Той потвърди, че без изключение всички депутати, членували в ББЦ и участвали в работата на 43-тия парламент, са с прекратено членство в партията.

„Презареди България” се съгласява с мнението на Европейската комисия, че основен фактор в провалената борба с корупцията е замърсената медийната среда в България. Според лидера на новата партия, който е бивш журналист, операция „Чисти ръце” трябва да обхване не само всички държавни и публични длъжности, но и всички собственици на медии, както и тези журналисти от електронните медии, които определят общественото мнение. Народът вижда, че става въпрос за очевидна търговия с влияние от определени журналистически кръгове, което трябва да бъде разследвано от прокуратурата, а НАП трябва да провери из основи имущественото състояние и доходите на всички журналисти, които формират обществените нагласи. Като пример за използването на медиите в ролята на бухалки и участието на медийни собственици във финансови престъпления и схеми, Бареков ще внесе нов сигнал днес в Главна прокуратура за източване на ДДС в особено големи размери от собственика на в. Капитал и цялата медийна група „Икономедия“ Иво Прокопиев и от дясната му ръка в „Алфа финанс холдинг” и в партията „Да, България“ Юри Катанов.

След като президентът Тръмп поведе война с корупцията в медиите в САЩ, трябва да послушаме ЕК и да проведем акция „Чисти ръце”, както за политическата върхушка и елит, така и за върхушката в медиите, заяви Бареков.

Поради огромния брой желаещи от провинцията, от Европа и от САЩ да се запишат в новата партия „Презареди България”, от днес това може да става на интернет сайта на партията. Членството вече ще бъде много достъпно и лесно за всички. На новия сайт ще бъдат представени логото на партията, ръководният й състав, както и всички възможности за взимане на електронни решения.

За изборите за 44 Народно събрание „Презареди България” е готова да предложи за депутати изявени личности от обществения и публичния живот, включително и от съдебната система, които са харесвани от хората заради своята антикорупционна дейност. „Рязането на глави“ в битката с корупцията трябва да бъде основна цел на новите политици, ако искат да отговорят на обществените очаквания.

„Презареди България” е единствената формация, която има право да се нарича консервативна и радикална едновременно поради членството си в Световния консервативен алианс и заради радикалните си възгледи за смяна на вредната политическа система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Общи условия

Този уебсайт събира информация от потребителите чрез автоматични инструменти (бисквитки). Субектите на лични данни са под защитата на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).